David Leclapart

Пляшка шампанського David Leclapart

Історія будинку
David Leclapart

Давид Леклапар – радісний і гостинний, ідейний біодинаміст, виноградар і винороб, що виробляє шампань з трьох гектарів власної землі. Виноградники Давида – це зразковий порядок, жива природа. Вина Давида – це натуральність, елегантність, структура і чистота. Загальне виробництво становить всього 30 тисяч пляшок. Давид Леклапар представник вже четвертого покоління сім’ї, який присвятив себе виноробству. До того, як продовжити сімейний бізнес, Давид працював у Шампанському Домі Leclerc Briant в Еперне, і вчився в сільськогосподарській школі в Божо. Коли помер батько, Давид взяв на себе відповідальність за управління сімейним господарством. Але він поставив своїй родині умову, що переведе сімейне господарство на біодинаміку.

У 1998 році було створено власне невелике господарство. На сімейних виноградниках Давид відразу почав практикувати біодинамічні методи.

Спочатку препарати для ведення такого господарства Давид купував, але зараз він все робить сам.

У 1999 році він випустив невеликий реліз своїх перших трьох кюве. Сьогодні Давид робить 5 кюве і одне тихе вино, але все одно вин не вистачає, а попит завжди перевищує пропозицію. Усі назви кюве починаються на букву А, як символ початку нової історії в Шампані, початої Давидом Леклапаром. Давид не використовує у створенні своїх кюве резервних вин, а завжди робить лише мілезимні кюве, причому на етикетках немає вказівок року урожаю, але його завжди можна знайти на контретикетці після букви LV (LV04, наприклад, це 2004 рік). Цього разу нам пощастило привезти декілька ящиків його вина і це LV17, тобто 2017 рік.

  • Регiон Шампані

    Montagne de Reims

  • Культивовані сорти винограду

    Шардоне, Піно Нуар

  • Виноградарство

    Біодинамічний підхід

Наш веб-сайт використовує файли cookie для покращення взаємодії з користувачем. Натискаючи «Прийняти», ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності