Champagne Doyard

Пляшка шампанського Champagne Doyard

Історія будинку
Champagne Doyard

Історія сім’ї Дойар глибоко пов’язана із записами про виноградарство принаймні з 1677 року. Першим Doyard, який виробляв вино у Вертю, був Моріс у 1919 році, а розлив у пляшках розпочався у 1927 році. Як і Яннік, роками пізніше, Моріс був провідним голосом у покращенні якості в Шампані, будучи президентом Syndicat General Vignerons з 1925 до 1944 року – лідер Міжпрофесійного комітету шампанських вин (CIVC), створеного в 1941 році. Їхня місія полягала в тому, щоб «регулювати шампанське та сприяти якості в усьому світі». У 1979 році, у віці 20 років, Яннік Дойар очолив домен (11 покоління родини). У 1992 році Яннік почав ліквідовувати хімічні речовини на виноградниках, а в 2006 році почав шлях до органічного виноградарства. У 1990-х роках він створив вино домену – Cuvée Vendémiare Brut – яке сьогодні залишається одним з найвидатніших шампанським «базового рівня» на основі шардоне. У 2010 році Яннік був одним із перших членів престижної групи Les Artisans du Champagne, яка об’єднує найкращих виробників у регіоні.

Сьогодні Domaine обробляє загалом 10,8 гектарів із виноградниками, вік яких у середньому становить 45 років, у селах 1er Cru Vertus

та Grand Cru Le Mesnil, Cramant, Oger, Avize та Ay. У підвалі всі вина проходять дуже тривалу витримку на осаді — щонайменше 48 місяців, що надає додаткової округлості та комплексності винам. Кожне окреме рішення, прийняте у винограднику та підвалі, спрямоване на створення максимально виразного шампанського, орієнтованого на терруар.

У 2007 році старший син Яніка – Чарльз приєднався до команди як представник 12-го покоління, головним чином зосереджуючись на виноградних лозах протягом перших п’яти років роботи. Яннік трохи відступив у 2013 році, і Чарльз був виноробом до своєї трагічної смерті в серпні 2017 року. У цей важкий час молодший син Яніка – Гійом – продав свій бізнес, щоб разом зі своїм батьком працювати на зборі врожаю 2017 року, і він зараз є виноробом та творцем нових вин Дойар. Справжня знахідка та перлина з Кот де Блану в портфелі наших виробників – на цю аллокацію ми чекали декілька років, і ось вона в Україні!

  • Регiон Шампані

    Cotes de Blancs

  • Культивовані сорти винограду

    Піно нуар, Шардоне, Мен'є

  • Виноградарство

    Шампанське, орієнтоване на терруар

Наш веб-сайт використовує файли cookie для покращення взаємодії з користувачем. Натискаючи «Прийняти», ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності