Robert Barbichon

Пляшка шампанського Robert Barbichon

Історія будинку
Robert Barbichon

Сімейство Барбішон відроджувало виноградники в самому серці Кот де Блану, в коммунах Дье-сюрСен і Сель-сюр-Урс. Маєток Барбішон тепер у дуже вправних руках сина Роберта. Він вже 4-те
покоління родини.

Ще в 2005 році вектор виноградарства був направлений Робертом в сторону відповідального фермерства. Захоплений ідеями Рудольфа Штайнера та лекціями Ніколя Жолі, він обрав чисту ідею біодинаміки як основу (закрита екосистема, яка підтримує себе сама).

Вже в 2010 році їх виноградники отримали сертифікат як органічні, а в 2012 Demeter видав їм сертифікат біодинаміки. Не так давно Томас викупив 2,63 га в Les Riceys, що знаходиться майже на кордоні з Шаблі.

Велику частину виноградників посаджено під Піно Нуар, ≈6.5 га, решта посаджена під Шардоне, ≈1га, Піно Меньє, трохи менше гектару, і приблизно пів гектара відведено на Піно Блан. Середній вік лоз 35 років.

Усі його кюве Барбішони випускають вінтажними, крім «Reserve 4 Cepage», де використовують всі 4 сорти, з якими працюють. Повторимо думку критиків Шампані, які радять спостерігати за цим будинком, адже їх пляшки стають все цікавішими для більшості, при цьому кількість лишається дуже обмеженою.

  • Регiон Шампані

    Cote de Blanc

  • Культивовані сорти винограду

    Піно Нуар, Шардоне, Мен'є, Піно Блан

  • Виноградарство

    Органічний сертифікат, Біодинамічний підхід

Наш веб-сайт використовує файли cookie для покращення взаємодії з користувачем. Натискаючи «Прийняти», ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності