Veuve Fourny & Fils
Історія будинкуVeuve Fourny & Fils
Veuve Fourny & Fils наші давні друзі, з якими в нас вже давно гарні відносини. Тільки уявіть собі, що вони сімейний домейн з 1856 року, працює як негоціант на 50%. Весь куплений виноград вони отримують не від будького, а від старих друзів та кузенів, в якості якого вони не сумніваються. Маєток розташований у престижному Кот-де-Блан, у селі Vertus, який має статус Premier cru. Особливістю теруару для цього села є велика кількість крейдяних порід. Крім типового для цього регіону Шардоне, вони вирощують Піно нуар. Брати Чарльз-Генрі та Еммануель обробляють 9 гектарів виноградників, коли взяли на себе управління домейном з 1993 року. Обробка кожного парцеля окремо дає змогу вирощувати та згодом робити виключно теруарні вина.
Fourny’s використовує лише сік першого віджиму для розливу в пляшки. Вся ферментація проходить в резервуарах з нержавіючої сталі, що зберігає свіжість та легкість їх вин.
Близько 30% всього їх вина (переважно Піно нуар) витримується в нейтральних бургундських бочках на осаді протягом 6 місяців, інші 70% витримуються в резервуарах з нержавіючої сталі з регульованою температурою, при перемішуванні на осаді.
Cтиль Veuve Fourny краще всього можна охарактеризувати як класичний прояв з Côte des Blancs: глибока ароматика і складна мінеральність, що підкреслює свіжість і чистоту вина. Сім’я Фурні вірить в мінімальний дозаж (залишковий цукор) для всіх своїх шампанських вин, вони вважають, щоб саме так теруарність виражається більш чітко, і ми з ними цілком погоджуємось.
-
Регiон Шампані
Cote de Blancs
-
Культивовані сорти винограду
Піно Нуар, Шардоне
-
Виноградарство
Близько 30% всього їх вина витримується в нейтральних бургундських бочках на осаді протягом 6 місяців