Remi Leroy
Історія будинкуRemi Leroy
Aube (Cote des Bar) є південною крайньою частиною регіону Шампань, географічно та геологічно він ближчий до сусіднього Шаблі, а також лежить на кімеріджському (вапняковому) ланцюзі. Виноградники Remi Leroy, середній вік яких становить 23 роки, складаються з 70% Піно Нуар, 20% Шардоне і решта 10% Меньє. Робота у винограднику протягом року має лише одну просту мету: низькі обсяги врожаю для збору стиглого, здорового винограду, з комплексною ароматикою та природною мінеральністю.
Ремі Леруа, енолог і агроном, керує сімейним доменом площею близько 9 гектарів.
Він отримав освіту енолога та сільськогос-подарського інженера в Бордо, перш ніж очолювати свій сімейний маєток. У минулому сім’я продавала весь свій виноград великим будинкам, але зараз Ремі виробляє приблизно третину врожаю під власним брендом.
Remi перейшов до виноробства з меншим втручанням (low intervention) коли набрався досвіду на власній виноробні. Він збирає виноград, коли він повністю дозрів, що дозволяє йому використовувати дуже низькі дозажі для шампанського. Remi ретельно обробляє вино-градники та льохи, виробляючи чудово збалансо-вані вина зі структурою вина, яка витончено старіє.
Під час збору врожаю виноград швидко пресують і все робиться самопливом, щоб обмежити окислення сусла та використання діоксиду сірки. Rémi використовує горизонтальний прес від Coquard і вініфікує кожен парцель окремо.
Ферментація відбувається в невеликих сталевих контейнерах або дубових бочках з Бургундії, і вся вініфікація завжди виконується природними методами. Зиму та весну вина витримують на осаді перед розливом у пляшки без очищення та фільтрації. Ремі пристрасно любить виноград-ники, а також ретельну бургундську роботу в підвалі. «Більше, ніж шампанське, шампанське вино», — так він описує свій дуже винний стиль вин. Він дегоржує своє невинтажне вино як Brut Nature і Extra Brut; з нульовим дозуванням і 3 грами відповідно. Обидва вина NV включають 30% резервних вин, вироблених як солера, розпочата в 2009 році. 80% солера зберігається в нержавіючій сталі, а 20% – у бочці. Вина складаються з 70% Піно Нуар, 20% Шардоне та 10% Меньє, що відображає його запаси. «Це те саме, що мої виноградники», — каже він.
Завдяки чудовій зрілості винограду дозажі Rémi Leroy завжди дуже низькі, а шампанське після дегоржажу кілька місяців відпочиває у підвалі, перш ніж вийти на ринок.
-
Регiон
Кот де Бар
-
Культивовані сорти винограду
70% Піно Нуар, 20% Шардоне і решта 10% Меньє
-
Виноградарство
Ферментація відбувається в невеликих сталевих контейнерах або дубових бочках з Бургундії, і вся вініфікація завжди виконується природними методами