Etienne Calsac
Вина Кальсака мене дивують, хоча скільки можна дивуватись при сьогоднішньому різноманітті рекольтанів?
Кальсак чи не одразу сформолював власний стиль свого вина.
Один з найдивовижніших скілів Етьєна — робота з рідкісними сортами для Шампи. Пті Мельє / Арбан. Сумніваюсь, що комусь вдавалось їх куштувати в соло версії. Давав Пті Мельє з бочки — звучить, як стрункий та гарний Саваньян.
В Шампані всього кілька виробників працює з цими сортами.
Laherte Freres, Olivier Horiot, Tarlant, DRAPPIERE… хтось точно ще.
Етьєн все більше на винарні говорить про експеременти на цих сортах, вектор його руху в принципі зрозумілий.
Його можна зрозуміти. Глобальне потепління тому треба якось викручуватись зі збереженням кислотності. Ось тут приходять на допомогу пізно дозріваючі сорти.
Кожне кюве в нього одночасно в легкість але стрункість, в мʼякість та в глибину.
Thank you, Etienne