Blog background

Etienne Calsac

Вина Кальсака мене дивують, хоча скільки можна дивуватись при сьогоднішньому різноманітті рекольтанів?

Кальсак чи не одразу сформолював власний стиль свого вина.

Один з найдивовижніших скілів Етьєна — робота з рідкісними сортами для Шампи. Пті Мельє / Арбан. Сумніваюсь, що комусь вдавалось їх куштувати в соло версії. Давав Пті Мельє з бочки — звучить, як стрункий та гарний Саваньян.

В Шампані всього кілька виробників працює з цими сортами.

Laherte Freres, Olivier Horiot, Tarlant, DRAPPIERE… хтось точно ще.

Етьєн все більше на винарні говорить про експеременти на цих сортах, вектор його руху в принципі зрозумілий.

Його можна зрозуміти. Глобальне потепління тому треба якось викручуватись зі збереженням кислотності. Ось тут приходять на допомогу пізно дозріваючі сорти.

Кожне кюве в нього одночасно в легкість але стрункість, в мʼякість та в глибину. ❤️

Thank you, Etienne

Наш веб-сайт використовує файли cookie для покращення взаємодії з користувачем. Натискаючи «Прийняти», ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності