Blog background

Antoine Chevalier

Перш ніж знайомити з Ентуаном, трошки про місцевість, де він базується.

Vitriyat – субрегіон в 50 км на схід від Vertus, Côte des Blancs. Усього 459 га, виноградники були закинуті після Світових Війн і економічної кризи початку століття, інтерес до них з’явився в 1970-х.

Домейн Chevalier засновано в 1925. Антуан Шевальє почав працювати під своїм ім’ям у 2016 після навчання в Lycée Viticole в Avize, цього ж року він зробив своє перше вино.

Ключовий терруар – туронська крейда. Одна з найстаріших відкладень крейди в Côte des Blancs і Coteaux Sézannais. В них навіть є ділянки з туфом як у Луарі, наприклад, у Сомюрі та Сансері.

Те як він вініфікує свої вина можна порівняти хіба з вихованням зірки. Вініфікація відбувається у великих бочках 500 л та керамічних сферах Clayver, за час ферментаціі відбуваються легкі батонажі, без блокування малолактики, ніякої фільтрації та оклеювання. З 2021 року лише спонтанна ферментація, без додавання сірки.

Доступні до замовлення:

Carkonnia 2019 (100% шардоне)

Воно віддалено нагадує сучасну Бургундію – трохи редуктивну, при цьому ефірну, тягучу, зібрану, інтелектуальну, мінімалістичну.

Tecta Silva 2019(100% шардоне)

Екстра брют. Елегантніший і повніший деталей. Відрізняється від Carkonnia ділянкою на вапняковій крейді. Ферментований і витриманий в маленьких бочках та кераміці. 4 роки на осаді.

Прогнозуємо, що ця молода зірка, якій ще немає 35, вже за кілька років буде недосяжна, тож давайте насолоджуватись його винами прямо зараз!

Подбайте про свої запаси вина заздалегідь. Адже ми з досвіду знаємо, що завжді не вистачає запланованого

Наш веб-сайт використовує файли cookie для покращення взаємодії з користувачем. Натискаючи «Прийняти», ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності