Pierro Busso

Пляшка шампанського Pierro Busso

Історія будинку
Pierro Busso

Домен, заснований Гвідо Буссо в 1948 році, розташований у Нейві – одній з високогірних комун Барбареско – і спирається на кілька чудових ділянок Неббіоло, посаджених в Albesani. У сім’ї також є виноградники в Gallina та San Stunet. Гуїдо Буссо був одним з перших, хто вирішив робити вина, що відображають теруар, і зробив вино Альбезані в 1982 році. Поступово сім’я почала докуповувати виноградники, так в 1985 року був куплений Мондіно, а 1999 – Галина.

На згадку про діда-засновника виноробні, в 2010 році з’явилася ідея створити Альбезані Віті Векіа (вино зі старих лоз Альбезані посаджених у 1950-му році), і це вино є у нашому портфелі.

cuvee.com.ua cuvee.world

Підхід до виноробства класичний: 45-денна мацерація на шкірці та витримка 26 місяців у бочках зі словонського дуба. Топові вина: Barbaresco Gallina, Barbaresco San Stunet, Barbaresco Albesani Viti Vecchie Riserva, Barbaresco Gallina Viti Vecchie Riserva.

  • Регiон

    Барбареско

  • Культивовані сорти винограду

    Небіоло, Барбера, Шардоне

  • Виноградарство

    Підхід до виноробства класичний

Наш веб-сайт використовує файли cookie для покращення взаємодії з користувачем. Натискаючи «Прийняти», ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності